Всичко е прекрасно, но коледните песни…

christmascarolsТака, така, вече сме почти средата на декември и усещате какво се задава, нали? Коледа наближава, празниците са съвсем близо, а от настъпването на Новата година ни делят броени дни. Обичам това време от годината, харесва ми духа, който носи, еуфорията и радостта. Децата са щастливи, защото получават подаръци. Възрастните са щастливи, защото се събират със своите близки и роднини. Като цяло декември (и особено във втората си половина) е сред най-магичните моменти от годината.

Вкъщи вече украсихме и накичихме елхата, защото нашата е изкуствена и може да краси апартамента, колкото време преценим. Традиционно я държим поне до 2-та или 3-та седмица на януари, но ще видим тази година как ще е. Може да я оставим за по-дълго време, защото внася много настроение.

Та така, много се радвам на наближаващите празници и нямам търпение да си дам малко почивка от работата. Това, което ме дразни и то не за първи път обаче, са коледните песни. Знаете кои са те: онези, които всяка година можеш да чуеш навсякъде и по всяко време. Познати са ни до болка и малцина са смелчаците сред нас, които да си признаят, че понясат тези песни и дори им харесват. Стигнат ли до моите уши думи като: Last Christmas, I gave you… или  All I want for Christmas is you… и подобни на тях направо ушите ме болят. Срещу Jingle bells, Let it snow, Silent night и другите по-традиционни и красиви песни нямам толкова против, те наистина носят Коледа със себе си. Има и други разбира се, но тези като че ли са ни най-познати и всеки от нас ги е слушал. Между другото още нещо ми е интересно. Ни има останал дори един човек, който не е гледал до сега “Сам вкъщи”, че го повтарят всяка година? Признавам, че филмчето е хубаво и първите 5-6 пъти, когато съм го гледал, и аз съм се смял, но сега просто си казвам “О, не, пак ли!?”

Тези песни и тези филми не са традиционни за Коледа. Те ни биват налагани и искаме или не, ги слушаме/гледаме ежегодно. Не забравяйте обаче, че винаги можете да смените канала, радио станцията или плейлиста си в youtube. А междувременно може да ми споделите своята любима коледна песен. Коя е тя?

Google+ Comments