“Стажанти” в Google – филмът

Може би съм закъснял с… колко? Около години и половина мина, откакто излезе този филм, но аз го изгледах съвсем наскоро и честно казано на моменти се смях с глас.

За какво става дума ли? Най-общо казано за двама безработни американци на средна възраст, които са останали без работа и се записват за летен стаж в компанията “Гугъл” с надеждата да си спечелят постоянна позиция в бъдеще. В главните роли са съответно Винс Вон и Оуен Уилсън, като на двамата ще се наложи да се състезават с няколко десетки информационни гении. Почти целият филм се развива в кампуса на “Гугъл”, който на мен ми изглеждаше като мини град на бъдещето – изряден, подреден, спретнат, където всеки си има график и не се отклонява от задълженията си.

Сюжетът най-малкото е нестандартен, а шегите са попадения в целта. Краят също може да ви изненада, защото по мое мнение имаше поне отчасти непредвидимо развитие. Общо взето, ако имате на разположение два свободни часа и желание за съвременна комедия, може да обмислите този филм. Наименованието му на английски е “The Internship”.

 

Google+ Comments