Преместване

Здравейте, приятели! От доста време не съм ви занимавал с нищо друго, освен любимата ми Музика 🙂 Днес искам да ви разкажа за нещо по-земно, битово и практично от нея, а именно преместването с хамали. Това е тема, която напоследък дойде на дневен ред при мен, защото ми се наложи да сменям квартирата, в която живея вече близо две години.

Както предполагате, за това време съм натрупал доста вещи и съм си персонализирал всичко у нас, както ще ми е приятно, комфортно и достъпно. Е, сега се наложи да натикам нещата си по кашони, и да се отправя към новия си дом. За целта си открих един ценен партньор в преместването – хамалите от Къщата Беглец, без които тази задачка нямаше да се окаже толкова лека и приятна.

Като направиха огледа у нас, от фирмата за преместване ми дадоха съвети как да си опаковам и разопаковам по-добре нещата. След като ми ги доставиха и ги напълних, надписах всички кашони – описах какво има вътре, дали е чупливо, както и в коя стая да се постави. Постарах се да опаковам така, че докато се пренасят, да не може нищо да се повреди.

За носенето се погрижиха приятелите от Къщата Беглец, а когато всичко беше доставено в новото ми вкъщи, започнах да разопаковам. За тази цел отново ми помогнаха те, като ме бяха посъветвали откъде е най-добре да започна, да си направя карта с оформлението на новия ми дом, разположението на мебелите, къде са ел. контактите и съответно къде трябва да бъдат уредите и така нататък.

Трябва да ви призная, че тази практичност и организираност не ми е присъща, аз съм си по-вятърничав, и като повечето меломани – мечтател, който не обръща чак толкова внимание на тези „подробности“ от реалността. Затова съм много благодарен на фирмата, че ме ориентира и направи преместването ми изключително лесно и приятно, може би дори забавно 🙂 Надявам се ако и вие сте като моя случай (доста вероятно е, щом ме четете), този материал да ви е бил поне малко полезен!

Google+ Comments