Невърленд, Майкъл Джексън и страната на вечното детство

Днес ще говоря за голямата поп звезда и за това, как сбъдва мечти, но не музикалните мечти на милионите си фенове по цял свят, а детските им мечти. Как създава една страна, в която живеят феи, русалки, пирати, земя на Питър Пан – момчето, което никога не иска да порасне, страна, която дълги години е виждал във фантазиите и мечтите си кралят на попмузиката, който точно като приказния герой също до края отказваше да стане възрастен.

През 1988 година Майкъл Джексън купува голям терен със земя близо да калифорнийското градче Санта Барбара и превръща не само своите, но и мечтите на милиони малчугани в реалност. На територия от почти 11 кв. км той построява развлекателен парк със зоологическа градина, кинотеатър, стотици статуи на герои от детски книжки или популярни филмови поредици. В парка малките посетители могат да се включат в истински приключения – да попътешестват на пиратски кораб или на специално детско влакче, с което да преминат през приказни и чудновати места, които само фантазията може да сътвори.

michael-jackson-wallpaper-hd-3-782369

Тази оживяла детска мечта струва на краля на попмузиката над 120 милиона долара и до нея той разполага имението си, в което успява да съхрани духа и разкошния интериор в стил тюдор, оставен от старите собственици, но и навсякъде да внесе частица от своята изключителна индивидуалност – собствени картини, трон, игрални апарати, разпръснати из целия дом.

Певецът прекарва в този дом 15 години от живота си – там пише песните си, мечтае, крие се от натрапливото понякога внимание на феновете. До 2005 година, когато след разразилия се грандиозен скандал, той се зарича никога повече да не стъпи тук. След загадъчната и трагична смърт на певеца в пресата започват да се обсъждат множество варианти за това, как да продължи да съществува приказният свят на Невърленд.

Така или иначе до днес няма решение. А очевидци твърдят, че междувременно из стаите на къщата, сякаш завърнал се във вълшебния свят, който е бил принуден да напусне, обикаля призракът на Майкъл.

Google+ Comments