Милениалите

Чували ли сте за милениалите? Това са хората, родени между 1981 и 1996 година или иначе казано – хората в активна потребителска възраст, които обаче не са особено предприемчиви. Милениалите са наречени още – Поколението У или „хилядолетниците“. Американски социолог дава наименование на това поколение – „Поколението Питър Пан“. Хората, родени между 80-те и 90-те години, които имат обща черта – отказват да пораснат, да поемат риск и бъдат част от света на възрастните. Хората, родени в този период, са креативни, отворени към новите технологии и притежават чувство за загриженост към околната среда.

Често за Питър Пановците се използват сравнения като „Нарциси“, погълнати от „селфи културата“. Те притежават свръх увереност като механизъм за справяне с големите промени. Това е поколението, което понася последиците от голяма финансова криза. Въпреки това, бива упреквано, че живее дълго време с родителите си. Част от причините за това са, че „хилядолетниците“ навлязоха в света на възрастните в тежък период по време на най-голямата криза след Голямата депресия. Последиците от този период се отразяват върху способността им да си закупят собствено жилище, дори и да плащат наем или високите студентски заеми.

Да, може би е вярно, че поколението У са по-пристрастени и ангажирани с новите технологии, но те не пазят знанията единствено за себе си. Те разпространяват наученото и запознават повече хора със социалните мрежи. Те имат знанията, инструментите и желанието, сами да се справят с трудностите и да бъдат самостоятелни и независими хора.

Google+ Comments