Краят на една ера в историята на сериалите

През последните години сериалите придобиха много голяма популярност сред хората. Много повече се предпочита да се гледат сериали, отколкото традиционни, пълнометражни филми. И това е може би така, защото в днешно време хората имат много по-голяма необходимост от бързина и динамика, дори и в това, с което би трябвало да се забавляват. Защото животът ни е забързан. Искаме да поемаме максимално много информация за минимално малко време и да бъдем непрекъснато с жив интерес към това, което гледаме. Защото в противен случай бързо губим интерес и вниманието ни се насочва към съвсем различни странични неща.

Но ерата на сериалите претърпява своите трансформации. Ако преди сериалите са се делели на сапунени, ситкоми и киминални, които съответно са били с различна продължителност, то днес вече има тенденцията да се правят епизоди с продължителността на пълнометражен филм. Но за сметка на това с приключването на един от най-популярните сериали последното десетилетие – Игри на тронове, смятам че ще се приключи с ерата на дългогодишните сериали, а ще се залага само на два три сезона, в които да се разгърне цялата идея и сюжет на сценария, но това да се случва максимално стегнато и задържащо вниманието, без да се губи фокусът.

Хората като че ли вече се умориха да следят един сериал с години, а той все повече да ги разочарова с всеки нов епизод, който единствено цели да акумулира интереса и средствата, които е генерирал от самото си създаване.

Ще се радвам да чуя и вашето мнение по въпроса. Гледате ли сериали и дали ви омръзва в един момент и губите интерес към тях?

Google+ Comments