Ключът е в разнообразието

“Ключът е в разнообразието”… този кратък израз винаги ми е харесвал, защото синтезира представата ми за това какъв трябва да е животът. Вярвам, че разнообразието внася цвят в ежедневието ни и ни помага да бъдем по-щастливи. Може би затова обичам да слушам и разнообразна музика… имам предпочитания, разбира се, но предпочитанията не трябва да се превръщат ограничения. Това означава, че ако харесвате един стил музика, не бива да слушате само него. От личен опит ще ви кажа, че винаги има какво да се научи и да ви хареса и от другите музикални жанрове.

Diversity_Voegel_800px_engРазнообразието, за което започнах да говоря обаче, не трябва да е само музикално. Разнообразявайте в предпочитанията си за храна, опитвайте различни неща. Общувайте с различни хора, намерете нови приятели. Отидете на места, където не сте били преди това. Проявете желание да научите нещо ново, с което не сте се занимавали до сега. Станете малко по-рано от обичайното, легнете си по-рано довечера. Сменете програмата си на тренировка, а ако не тренирате – започнете…

Мисля, че схванахте идеята на размислите ми. Разнообразието, за което говоря според мен е полезно. Пречи на телата и мозъците ни да влязат в коловоз, който иначе спира прогреса им. Ако всеки ден учите по 5 нови неща, включително по 5 думи от език, който не знаете – това също е разнообразие, при това е полезно. Просто открийте коя нова стъпка в живота ви, ще ви достави най-мн0го положителна енергия и действайте.

Google+ Comments