Каварна рок НЕ се мести в Пловдив

Вече два дни чета напред-назад по новинарските сайтове, че традиционният Каварна Рок Фест се местил в Пловдив. Това твърдение въобще не е вярно, нито коректно и веднага ще ви обясня защо.

maxresdefaultОказва се, че в Каварна новата кметица Нина Ставрева по една или друга причина е решила да отмени запланувания за новогодишната нощ рок концерт в града си. Скоро след като новината се е разпространила, пловдивският кмет Иван Тотев е предложил същият този концерт да се проведе в Града под тепетата. Бързо се е стигнало до консенсус и решението във вечерта на 31 декември норвежецът Йорн Ланде и група “Кикимора” да огласят централния площад на Пловдив. Изпълнителите ще свирят авторски парчета, но и такива на някои от най-известните и обичани рок банди.

Това събитие по никакъв начин не е обвързано с Каварна рок фест, който се провежда ежегодно през месец юни. Фестът е с продължителност от 2 или 3 дни, по време на които на сцената излизат поне 8 банди, но може и повече.

Спекулативно е да сравняват преместването на един новогодишен концерт с провеждането на много по-мащабен рок фестивал. Цялата история ми намирисва на медийно раздуване и създаване на чиста проба спекулации. Освен това Пловдив има собствен рок фест, който се провежда през септември и се нарича Sound of the Ages.

Така че, приятели, не се залъгвайте по медийните заглавия. Каварна мести САМО новогодишния си концерт, а за рок фесто през лятото все още нищо не е обявено. Новините покрай него тепърва предстоят 😉

Google+ Comments