Вечерята сплотява семейството

Всеки момент, прекаран със семейството, е като празник. Въпреки че понякога ни се струва, че всеки с неговите специфики на характера, рефлектира върху останалите и довежда до скандал, крайният извод е, че трябва да сме благодарни. Ако обаче вие не сте доволни от тези леки дразги и искате да сплотите още повече любимите си хора, то непременно заложете на общите вечери.

Помислете само как всички се събирате около трапезата, която е подредена със салфетки, свещи и е отрупана с вкусни ястия или пък само със салата и основно. Всеки е спокоен, споделя своя ден и заедно обсъждате бъдещи планов. Звучи прекрасно, нали? За тази цел не са ви необходими много средства, усилия или време. Достатъчно е само да имате желание и лична организация.

Ако семейството ви се състои и от по-големи деца, може да разпределите задълженията и така всеки да допринесе за вечерята. Изберете ротационен принцип, чрез който в най-удобното време един да приготвя основно, друг салата, трети да подрежда масата, а четвърти да събира и измива чиниите. По този начин никой няма да е пренатоварен и ще се чувства отговорен в името на общото благо.

Разглеждаме и другия случай, когато в семейството има малки деца, които няма как да се включат активно. Тук основната роля се пада на родителите, които трябва да разпределят готвенето, подреждането и почистването на трапезата. Важно е да има консенсус, за да не предизвика вечерята поводи за други скандали.

В момента, в който изградите семейното похапване вечер заедно, ще усетите истинското сплотяване. Все пак предстоят най-студените, но и най-уютни месеци, които предразполагат към точно такива прекрасни взаимоотношения. Пиша ви тези редове от личен опит.

Google+ Comments