«

»

Jan
04

Благотворителен празничен концерт

На 25 декември пряко по БТВ от Народния театър „Иван Вазов” се излъчи Благотворителния празничен концерт на „Българската Коледа”. За девети пореден път звезди от родната естрада и известни личности от българската сцена се включиха и подкрепиха голямото събитие, което помага за събирането на средства за деца имащи нужда от скъпо лечение. Над 100 български изпълнители се изявиха в двучасовия спектакъл. Включиха се имена като Влади Ампов – Графа, Николина Чакърдъкова, Наско от БТР, Юлия Манолова, Драгомир Драганов, Искра Ангелова, Радинела Бусерска, Григори  Недялков, Кристиян, Невена Цонева, Йордан Караджов от Сигнал, Дани Милев и други. Тази година „Българската Коледа” успя да събере 461 533 лева по време на самия концерт. Заедно с даренията от съобщения и обаждания на фиксираните номера събраните средства възлизат на 1 021 533 лева.

Един от най-добрите начини да се прави благотворителност е чрез музиката, защото тя може да каже толкова много неща, да трогне най-закоравелите сърца и да предизвика сълзи в очите на хиляди хора. Тази добра кауза подкрепена от музиката успя и тази година да стопли сърцата на много хора, които станаха съпричастни към нуждаещите се и помогнаха с дарение. В тези трудни времена, когато повечето хора отделят средства само за най-необходимото, благотворителност се прави трудно. Но всеки от нас може да отдели средствата за едно кратко текстово съобщение, с което макар да даряваме малко, ние показваме своята подкрепа. Заедно можем повече.

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>