«

»

Jun
12

Пазарувате ли от Лафка?

Никога не съм бил фен на конформизма, колкото повече ми го налагаха през детството и тийнейджърските години, когато още беше социализъм, толкова повече аз се бунтувах. Докато да се бунтуваш не стана по-модерно, отколкото трябва… Един такъв случай ми е този с Лафка. Чувам призиви от сорта на „Не купувай от Лафка, защото“ и се започва един дълъг политически анализ, в който на по няколко места губя логическата връзка, а на въпросите ми не могат да отговорят задоволително.

sinyaОбикновено този призив идва от онези ми приятели от студентските години, с които навремето бяхме повярвали в „Синята идея“… някои от нас бързо-бързо и по лошия начин разбраха, че това е поредната социално-политическа игра, илюзия и утопия, а други и до днес са в мрежите й, и живо вярват ли, вярват…  и както се полага, се водят по подобни лозунги.

А всичко е едно огромно разсейване от истинските ни колективни проблеми. Защото – признавам, аз често пазарувам от Лафка. И това, което виждам е, че винаги издават касови бележки, че обслужването е добро, дори от персонала знам, че заплатите се изплащат навреме, осигуровките са на пълна заплата, имат трудов договор и всичко е 100% законно, както се полага за една компания от такъв мащаб. А ако не сте запознати – то със старите павилиони нещата изобщо не стояха така, и дори ако се абстрахираме от неугледния им външен вид, отново Лафката е един много по-добър вариант за градовете и повишава значително качеството в този бранш.

Вниманието ни трябва да се насочи на другаде – как да се обединим около дадени проблеми, и като едно истинско гражданско общество да работим ефективно за решаването им – с действия, с ум и изобретателност. Всичко останало – всички лозунги, цялата пропаганда, протести  – пък били те и под симпатични форми – са си просто загуба на време и фокус.

Google+ Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>