«

»

Oct
29

Комбинирайте екскурзия с концерт

the_concert_pub_north_oct12Имам страхотна идея! Следващия път, когато се отправите към нова или по-далечна дестинация, предварително проучете кога и какви концерти ще се правят там. И като казвам да проучите, имам предвид не само големите концерти, които се организират на стадионите и концертните зали, но също така малки заведения и барове. Понякога на подобни по-закътани места гостуват местни групи, които са познати на жителите на съответния град, но самите музиканти рядко имат участия на други места. Това не означава, че са лоши изпълнители – може би в свободното си време се занимават с нещо друго и нямат възможност за ежеседмични извънградски мероприятия.

Аз лично на няколко пъти, когато съм посещавал Пловдив и София, случайно съм попадал на непознати за мен групи, които обаче са ми допадали по звучене. Посещавал съм даден клуб, като знам, че еди-кой-си ще гостува, но без името му да поражда каквито и да било асоциации у мен. Много често след това съм излизал от клуба впечатлен и доволен от видяното.

Ето защо ви препоръчвам, ако скоро ви се очертава пътуване до тези два града или до Варна, Бургас, Велико Търново или където и да е другаде, просто прочетете тук-там по нещо и се информирайте. Достатъчно събития се организират и във фейсбук, така че да черпите вдъхновение и оттам. Можете да поискате и съвет от приятел, ако имате такъв.

Планувайте си вечерта в някое заведение, защото така хем ще имате възможност да чуете нещо ново, хем през деня ще се насладите на туристическата си обиколка, или каквото там сте си наумили. Комбинацията от двете е много приятна, ще видите.

Да знаете също, че всичко казано дотук важи дори да не сте на екскурзия, а на командировка. Като се замисля, тогава важи дори с по-голяма степен, защо денят ви така или иначе ще е зает, а вечерите спокойни. При подобни обстоятелства лесно можете да ги запълните с нещо качествено, а когато се върнете и ви попитат “Как мина командировката?”, няма да разказвате само и единствено за работа. Ще имате лични впечатление от нещо по-разнообразно, които да споделите. На мен ми изглежда като добър план, а на вас?

Google+ Comments

3 comments

  1. Валери says:

    Много хубаво, но за жалост подобни събития нямат почти никаква популярност. Бях в командировка в Хасково преди време и попаднах на Джаз фестивал. Започна близо до едно заведение на открито и привлече много хора, а после продължи в бар, където беше почти празно, защото се оказа, че мнозина изобщо не знаеха, че тази вечер на това място нещо ще се случи. Тъжно.

  2. Петракис says:

    Ами да- полезно е човек да се разнообрази и с малко култура.

  3. Луси says:

    Наистина добро предложение – да съчетаеш забавлението или работата с малко култура =)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>